A Little Night Music 16 maart 2019 - 9 april 2019

terug naar overzicht concert delen

Op tournee met de Nederlandse Reisopera

Het Gelders Orkest en de Nederlandse Reisopera maken een uitstapje naar de musical. Deze ‘musical comedy of manners’ van musicalcomponist Stephan Sondheim is geïnspireerd op klassieken als Rachmaninov, Brahms en Ravel. Dit stuk, met Send in the clowns als grootste succesnummer, is bekroond met vijf Tony Awards. Met op het podium een sterrencast met acteur Paul Groot, musicalvedette Susan Rigvava-Dumas en operazangeres Laetitia Gerards, wordt dit een perfecte avond muziektheater in Enschede, Amsterdam, Arnhem, Zwolle en Utrecht.

Het Gelders Orkest met musical

Al jaren werken Het Gelders Orkest en de Nederlandse Reisopera regelmatig samen in de mooiste operaproducties. Dit seizoen maken ze een uitstap naar de musical. Hoewel, musical? In de regel kun je de meeste werken van musicalcomponist Stephen Sondheim wel als musical bestempelen, maar bij A Little Night Music uit 1973 ligt dat net even anders. Zelf noemde de maker het een ‘musical comedy of manners’. Niet een handvol liedjes met hitpotentie centraal, maar een reeks monologen en langere muzikale scènes. Sondheim haalde zijn inspiratie zelfs bij klassieken als Rachmaninov, Brahms en Ravel. Dat nam niet weg dat het een enorm succes was met vijf Tony Awards en met Send in the clowns als zijn grootste succesnummer ooit.

Opera of musical

Oorsprong van het werk is het toneelstuk Glimlach van een Zomernacht van Ingmar Bergmann dat een seksuele stoelendans in hogere Zweedse kringen rond 1900 tot onderwerp heeft. Sondheim streefde naar een Tsjechoviaans drama dat in het verleden speelt, maar een actueel thema aansnijdt. En daar is hij met A Little Night Music, dat zo subtiel hangt tussen opera en musical, uitstekend in geslaagd. Volgens regisseur Zack Winekur gaat het stuk over verlangen, vervuld en onvervuld en ligt de kracht vooral in de manier waarop het stuk van humor steeds overschakelt naar ernst. Op het podium een sterrencast met onder anderen acteur Paul Groot, musicalvedette Susan Rigvava-Dumas en operazangeres Laetitia Gerards, in de bak Het Gelders Orkest onder leiding van de jonge, maar zeer talentvolle dirigent Ryan Bancroft. Meer heb je niet nodig voor een perfecte avond muziektheater. 

Ook te zien in Amstelveen, Assen, Heerlen en Maastricht.

 

 

 

Bestel bij deze locaties

kaarten bestellen

Concertinformatie

Programma

  • Sondheim A Little Night Music

Met medewerking van

Ryan Bancroft Dirigent
Nederlandse Reisopera Opera

Dit vind je misschien ook leuk

Mozart, je zou maar een wonderkind zijn (5+)

Bekijk concert
  • Pieter-Jelle de Boer, Edwin Rutten
  • Nijmegen, Arnhem
  • 17 februari 2019

Maestro Jules Onthult: Bruchs Vioolconcert

Bekijk concert
  • Jules van Hessen, Niek Baar
  • Utrecht, Arnhem, Zutphen
  • 21 februari 2019 - 23 februari 2019