Zondagochtendconcert Mozart 4 maart 2018

terug naar overzicht concert delen

Zondagochtendconcert Mozart

Trompettist en wereldster Matthias Höfs heeft nog geen dag spijt gehad van zijn keuze voor het 'mooie glimmende' instrument. In het programma Mozart con Tromba verrast hij je op zondagochtend in Arnhem met uiteenlopende bewerkingen voor trompet en strijkers. Een opwindend concert met strijkkwartetten en orkestwerken in unieke verschijningsvormen en Hofs in de hoofdrol! Verrijk je weekend met een heerlijk zondagochtendgevoel en de harmonieuze klanken blijven de rest van de dag bij je. Je zondag begon nog nooit zo goed!

Unieke bewerkingen voor trompet en strijkers

Matthias Höfs kiest zijn instrument als hij zes jaar oud is. Omdat ‘het zo mooi glimt’. Vandaag de dag is de Duitse trompettist een regelrechte wereldster. Hij begint op zijn achttiende als solotrompettist bij het Philharmonischen Staatsorchester Hamburg. Daarnaast treedt hij toe tot het roemruchte German Brass Ensemble, waarmee hij over de hele wereld triomfen viert. 

Virtuoze trompettist en arrangeur

‘Höre nie auf anzufangen und fange nie an aufzuhören’, is een van zijn geliefde uitspraken. Ze is niet van Höfs zelf, maar van een grote Hamburgse mecenas. Het citaat is hem op het lijf geschreven. De virtuoze trompettist heeft zich inmiddels ook ontpopt als een gedegen arrangeur.

Mozart con Tromba

Matthias Höfs heeft de afgelopen jaren talloze bewerkingen gemaakt waarbij hij op alle mogelijke manieren de grenzen van het koper verkent en verlegt. Ook is hij een geliefd docent aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg. Daarnaast vervult hij gastdocentschappen op tal van andere plaatsen, zoals aan het Tsjaikovski Conservatorium van Moskou, de Orchesterakademie des Schleswig-Holstein Musik Festivals, het Parijse Conservatoire National Supérieur en de Londense Guildhall School. In Mozart con tromba presenteert Matthias Höfs zich met strijkers van Het Gelders Orkest. Laat je verrassen door zijn unieke bewerkingen voor trompet en strijkers! Strijkkwartetten én orkestwerken: je hoort ze allemaal in even opwindende als originele gedaanten.    

Bestel bij deze locatie

kaarten bestellen

Concertinformatie

Programma

  • Mozart Arrangementen

Met medewerking van

Matthias Höfs Trompet
Strijkers van Het Gelders Orkest Strijkers

Dit vind je misschien ook leuk

'Gran Partita' met Bram Kreeftmeijer

Bekijk concert
  • Bram Kreeftmeijer, Blazers van Het Gelders Orkest
  • Arnhem
  • 04 februari 2018

Zondagochtendconcert Bach en Vivaldi

Bekijk concert
  • Lucie Horsch, Strijkers van Het Gelders Orkest
  • Arnhem
  • 08 april 2018

Matthias Höfs' Mozart con Tromba

Bekijk concert
  • Matthias Höfs, Strijkers van Het Gelders Orkest, Florian Wiek
  • Zutphen, Tilburg, Arnhem
  • 02 maart 2018 - 04 maart 2018