Niemand weet, niemand weet...(4+) i.s.m. LethDansant 25 februari 2018

terug naar overzicht concert delen

Een muzikaal sprookje met Danstheater LethDansant

Zeven koperblazers van Het Gelders Orkest en Danstheater LethDansant nemen jong en oud in Arnhem mee naar een spannend sprookje dat maar nét goed afloopt. Een echte sprookjesklassieker van de Gebroeders Grimm, met een muzikaal arrangement van Toek Numan. Op het puntje van je stoel en een instrumententuin als voorafje.

Ga er maar eens goed voor zitten! In dit sprookje loopt het namelijk bijna niet goed af. Wat heeft de molenaarsdochter een spijt… Nadat haar vader - die heel trots op haar is - heeft lopen opscheppen dat ze álles kan, moet ze voor de koning in één nacht goud spinnen van een kamer vol stro. Lukt dat niet, dan wordt ze gedood.

Mannetje

Wanhopig telt ze de uren als er opeens een mannetje verschijnt dat haar wil helpen in ruil voor haar halsketting. Als de koning het goud ziet, is hij opgetogen en moet ze het nog een keer doen. Bij de derde keer vraagt het mannetje - dat haar blijft helpen - om haar eerstgeboren kind. De molenaarsdochter belooft het. Had ze dat nou maar nóóit gedaan… Ze trouwt met de koning en krijgt niet veel later haar eerste baby. Als het mannetje het komt halen en ziet hoe verdrietig ze is, geeft hij haar nog één kans. Wanneer ze hem bij zijn naam kan noemen, mag ze haar kindje houden. Maar hoe komt ze daar achter?

Blazers en dansers

In deze thriller-klassieker van de gebroeders Grimm staan zeven koperblazers van Het Gelders Orkest samen op het podium met dansers van Danstheater LethDansant. Ze hebben de hulp van de zaal heel hard nodig om het sprookje goed af te laten lopen! Arrangeur Toek Numan selecteerde bekende en minder bekende karakteristieke werken die de muzikale en visuele zoektocht ondersteunen. Want hoe heet hij hou toch? Op het puntje van je stoel…

Instrumententuin

Dat is leuk! Een uur voordat het concert begint, kunnen de kinderen alvast op ontdekkingsreis door de instrumententuin. Alles bekijken, vasthouden en uitproberen! En vragen stellen natuurlijk! ‘Waar is dat klepje voor?’ Ook wordt er weer flink geknutseld.

 

Dit vind je misschien ook leuk