Matthias Höfs' Mozart con Tromba 2 maart 2018 - 4 maart 2018

terug naar overzicht concert delen

Unieke bewerkingen voor trompet en strijkers

De strijkers van Het Gelders Orkest en de Duitse trompettist Matthias Höfs presenteren Mozart con tromba. Een verrassend concert met unieke bewerkingen voor trompet en strijkers in Zutphen, Tilburg en Arnhem, waarbij de composities van Mozart centraal staan.

Matthias Höfs kiest zijn instrument als hij zes jaar oud is. Omdat ‘het zo mooi glimt’. Vandaag de dag is de Duitse trompettist een regelrechte wereldster. Hij begint op zijn achttiende als solotrompettist bij het Philharmonischen Staatsorchester Hamburg. Daarnaast treedt hij toe tot het roemruchte German Brass Ensemble, waarmee hij over de hele wereld triomfen viert. 

Virtuoze trompettist en arrangeur

‘Höre nie auf anzufangen und fange nie an aufzuhören’, is een van zijn geliefde uitspraken. Ze is niet van Höfs zelf, maar van een grote Hamburgse mecenas. Het citaat is hem op het lijf geschreven. De virtuoze trompettist heeft zich inmiddels ook ontpopt als een gedegen arrangeur.

Mozart con Tromba

Matthias Höfs heeft de afgelopen jaren talloze bewerkingen gemaakt waarbij hij op alle mogelijke manieren de grenzen van het koper verkent en verlegt. Ook is hij een geliefd docent aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg. Daarnaast vervult hij gastdocentschappen op tal van andere plaatsen, zoals aan het Tsjaikovski Conservatorium van Moskou, de Orchesterakademie des Schleswig-Holstein Musik Festivals, het Parijse Conservatoire National Supérieur en de Londense Guildhall School. In Mozart con tromba presenteert Matthias Höfs zich met strijkers van Het Gelders Orkest. Laat je verrassen door zijn unieke bewerkingen voor trompet en strijkers! Strijkkwartetten én orkestwerken: je hoort ze allemaal in even opwindende als originele gedaanten. 

Masterclass ism Fontys  

Op 3 maart geeft Matthias Höfs om 10.00 uur een zeer bijzondere masterclass aan de trompetstudenten van Fontys Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Deze masterclass kan gratis bijgewoond worden. Voor meer informatie neem je contact op met Fontys AMPA. Telefoon 088-5077744.

 

 

 

  

 

Concertinformatie

Programma

  • Baston Concerto Nr. 2 in D (bew. Matthias Höfs)
  • Ravel Sonata voor viool en cello (Allegro; Très Vif) - met Alexej Pevzner (viool) en Inge Grevink (cello)
  • Mozart Trio "Kegestatt" - bew. Matthias Höfs - met Eileen McEwan (altviool)
  • Mozart Strijkkwartet - Deel 4: Presto - bew. Matthias Höfs
  • Mozart Piano Quintet - Deel 2 en deel 3
  • Ravel Sonata voor viool en cello (Lent; Vif. avec entrain) - met Alexej Pevzner (viool) en Inge Grevink (cello)
  • Mozart Die Entführung aus dem Serail - bew. Matthias Höfs
Download programmaboekje

Met medewerking van

Strijkers van Het Gelders Orkest Strijkers

Dit vind je misschien ook leuk