Matthäus passion 23 maart 2018 - 28 maart 2018

terug naar overzicht concert delen

Topsolisten brengen prachtige aria’s

Het grote klassieke en waarschijnlijk meest beroemde werk van Johann Sebastian Bach, de Matthäus Passion is onlosmakelijk verbonden met Bachkoor Apeldoorn, Toonkunst Arnhem, Bachkoor Nijmegen en Het Gelders Orkest. 

 

 

De Matthäus Passion is zowel het bekendste als het langste werk van J.S. Bach. Het vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus naar het Evangelie volgens Matteüs. Het is een aangrijpend muziekwerk dat geen mens onberoerd laat. Anno 2018 zijn er in Nederland ruim 100 plaatsen waar de Matthäus Passion wordt uitgevoerd, van grote concertgebouwen tot kleinere parochiekerken.

Van 23 maart t/m 28 maart 2018 begeleidt Het Gelders Orkest de drie afzonderlijke koren in de verschillende speelsteden.  Onder leiding van dirigent Joop Schets of Rob Vermeulen vertolken koor, orkest en de solisten de Matthäus Passion op weergaloze wijze. Vragen van ‘het volk’, antwoorden van de ‘gelovigen’, gezongen door het koor, de Evangelist die het verhaal vertelt dat u kent, maar toch steeds opnieuw wilt horen en meebeleven. Topsolisten brengen de prachtige aria’s Erbarme dich en Aus Liebe will mein Heiland sterben.

Concertinformatie

Programma

  • J.S. Bach Matthäus Passion

Met medewerking van

Joop Schets Dirigent
Rob Vermeulen Dirigent
Bachkoor Apeldoorn Koor
Toonkunst Arnhem Koor
Bachkoor Nijmegen Koor

Dit vind je misschien ook leuk