Maestro Jules Onthult: Griegs Pianoconcert 8 februari 2018 - 11 februari 2018

terug naar overzicht concert delen

Met toptalent pianist Aidan Mikdad

Ontrafel in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Utrecht de geheimen achter de klassieke meesterwerken. Maestro Jules van Hessen en Het Gelders Orkest nemen je mee in Griegs Pianoconcert. Zestienjarig toptalent Aidan Mikdad neemt de pianosolo’s voor zijn rekening.

Ooit wel eens willen weten hoe die beroemde componisten dat nou deden? Hoe ze hun ideeën, gevoelens en ervaringen omzetten in muziek? Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke meesterwerken in Maestro Jules Onthult. In dit programma neemt hij Griegs Pianoconcert onder de loep.

Amsterdamse toptalent

Tijdens zijn verhaal speelt Het Gelders Orkest belangrijke fragmenten, bijzondere solo’s en opvallende overgangen. Het Amsterdamse toptalent Aidan Mikdad – zestien jaar en een trackrecord om u tegen te zeggen - neemt de solo’s voor zijn rekening. Waarom hoor je Noorse volksmuziek in het stuk? Wat is er zo bijzonder aan de opening? Welke bijnaam krijgt Grieg na een tijdje? En wie overlaadt hem met complimenten? Na de pauze hoor je het complete stuk, dat klinkt zoals je het nog nooit hebt gehoord!

Concertinformatie

Programma

  • Grieg Pianoconcert

Met medewerking van

Jules van Hessen Dirigent

Beeld en geluid

Play
Videofragment

Dit vind je misschien ook leuk