'Gran Partita' met Bram Kreeftmeijer 4 februari 2018

terug naar overzicht concert delen

Blazersserenade met symfonische allure

De blazers van Het Gelders Orkest buitelen muzikaal over elkaar heen, in deze majestueuze serenade van Wolfgang Amadeus Mozart. Samen met hoboïst Bram Kreeftmeijer maken ze de allure van Mozarts ‘Gran Partita’ bijna tastbaar. Een heerlijk zondagochtendconcert in Arnhem.

‘Heerlijk en groot, uitmuntend en majestueus!’ Het zijn de lovende woorden van een tijdgenoot na het horen van Mozarts ‘Gran Partita’. Zijn sublieme Serenade nr. 10 voor acht houtblazers, vier hoorns en een contrabas wijkt af van de lichte signatuur die zo kenmerkend is voor veel blazersmuziek.

Grootse blazersserenade

Dat een blazer zijn instrument gemakkelijk onder de arm neemt, heeft door de eeuwen heen tot een traditie geleid om ‘overal’ bij feestelijke gelegenheden te spelen. Mozart neemt hier met zijn grootse blazersserenade in één klap mijlenver afstand van. Zijn ‘Gran Partita’ duurt maar liefst vijftig minuten. Toch zijn het niet alleen de bezetting en de duur waaraan de serenade haar bijnaam dankt.

‘Finest hour’

‘Gran Partita’ slaat ook op de ongekende diepzinnigheid en de symfonische allure van het stuk. De twaalf blazers en de contrabassist buitelen muzikaal over elkaar heen. Ze nemen soli van elkaar over, treden afwisselend op de voorgrond en trekken zich weer terug. Ieder van de musici beleeft een ‘finest hour’. En precies dat maakt van deze Mount Everest voor blazers ook een waar Eldorado voor het publiek.

High tea bij JANS'

Na afloop van dit concert, kun je in het unieke pop-up restaurant van JANS', in de jubileumzaal van Musis, genieten van een heerlijke high tea. Kaarten hiervoor bestel je samen met je toegangskaartje voor het concert op de site van Musis. Verrijk je weekend met een heerlijk zondagochtendgevoel. Je zondag begon nog nooit zo goed!

Concertinformatie

Programma

  • Mozart Serenade nr. 10 'Gran Partita'
Download programmaboekje

Dit vind je misschien ook leuk