Feestelijke openingsconcerten Musis 12 januari 2018 - 14 januari 2018

terug naar overzicht concert delen

Feestelijke openingsconcerten Musis

Het is zover, de bouw van de nieuwe Parkzaal en de renovatie van de Muzenzaal - de historische concertzaal - in Musis zijn klaar. En het resultaat mag gezien én beluisterd worden! De hele maand januari viert Musis de opening van het geheel vernieuwde ‘Huis van Muziek’. Als medebewoners zijn we er uiteraard muzikaal bij!

Blij, trots en geïnspireerd verzorgt Het Gelders Orkest op 12 en 14 januari twee unieke openingsconcerten met theatrale bijdragen van Introdans en Toneelgroep Oostpool en ArtEZ. Het speciale openingsprogramma belooft een zinnenprikkelende beleving te worden waarbij je meebeweegt door een telkens transformerend Musis. Videocollectief Blauwe Uur laat de Parkzaal baden in het licht, benadrukt de bijzondere architectuur van het vernieuwde Musis, speelt met de elementen en creëert een prachtige harmonie tussen muziek en beeld.

Na afloop hiervan vindt er een concert van De Raad van Toezicht – een twaalfkoppige jazz- en funkband van (oud-)ArtEZ-studenten plaats in de Muzenzaal. De rest van het weekend vieren we ook feest. In samenwerking met onder andere Arnhemse basisscholen en Fort van de Verbeelding speelt Het Gelders Orkest op zaterdag een bijzonder concert met jongste enthousiastelingen.

Trouwe bezoekers, nieuwsgierige nieuwelingen, jong & oud: het hele weekend is iedereen welkom. Mis ze niet; de sprankelende en verrassende openingsconcerten in het nieuwe Musis!

Concertinformatie

Programma

  • Moessorgski Schilderijententoonstelling (orkestratie M. Ravel)
  • Mahler What the Wild Flowers tell me (arrangement Britten)
  • Saint-Saëns Le Carnaval des Animeaux: Le Cygne (orkestratie Paul Vidal)
  • Sjostakovitsj Festive Overture

Met medewerking van

Per-Otto Johansson Dirigent
Toneelgroep Oostpool Toneel
Introdans Dans

Dit vind je misschien ook leuk