De spin die veel scheetjes laat 3+ 8 oktober 2017 - 8 oktober 2017

terug naar overzicht concert delen

Kinderconcert met Filemon Wesselink

Filemon Wesselink en Het Gelders Orkest, in een ‘luchtig’ kinderconcert.  Samen vertellen ze het verhaal van de spin die veel scheetjes laat, naar het kinderboek van Wesselink. In een arrangement van Toek Numan en met theatervormgeving van Clarinde Wesselink geniet de hele familie van deze muzikale zoektocht naar de betekenis van vriendschap. Leuk voor jong en oud in Arnhem en Nijmegen. 

Pffff… En even later weer…. pffff. De scheetjesspin kan er niets aan doen! Hij heeft nu eenmaal honger en hij is dol op chili con carne: zijn lievelingseten. Dat de bruine bonen in zijn favoriete kostje ervoor zorgen dat hij daarna héél veel scheetjes moet laten, weet hij niet. Het enige dat het spinnetje merkt, is dat andere dieren vinden dat hij stinkt. En dat ze daarom niet met hem willen spelen. Hij heeft helemaal geen vriendjes!

Kinderconcert voor de hele familie

Filemon Wesselink – schrijver van het kinderboek De spin die veel scheetjes laat – en Het Gelders Orkest presenteren samen in dit verrassende kinderconcert voor de hele familie een muzikale zoektocht naar wat vriendschap betekent. Het concert is gearrangeerd door Toek Numan die de ontroerende en grappige avonturen in het leven van de scheetjesspin uitstekend heeft vertaald.

Vormgeving in de concertzaal

Clarinde Wesselink - inderdaad, zus van - die het kinderboek heeft geïllustreerd, verzorgt ook de theatervormgeving van dit concert. Met recht een bijzonder programma waarin naast grote thema’s als vriendschap en jezelf kunnen zijn, ook meer prozaïsche onderwerpen als lekker eten en gekke dingen doen op een zeer toegankelijke en ontwapenende wijze aan bod komen. Voor jonge en oude vrienden!

Instrumententuin

Dat is leuk! Een uur voordat het concert begint, kunnen de kinderen alvast op ontdekkingsreis door de instrumententuin. Alles bekijken, vasthouden en uitproberen! En vragen stellen natuurlijk! ‘Waar is dat klepje voor?’

 

Gebaseerd op 'De spin die veel scheetjes laat' van Filemon Wesselink en Clarinde Wesselink, uitgegeven door Moon BV.

Concertinformatie

Met medewerking van

Filemon Wesselink Verteller
Clarinde Wesselink Illustraties
Toek Numan Compositie en muziek
Het Gelders Orkest Orkest

Dit vind je misschien ook leuk

Niemand weet, niemand weet...(4+) i.s.m. LethDansant

Bekijk concert
  • Koperblazers van Het Gelders Orkest , Danstheater LethDansant, Toek Numan
  • Arnhem
  • 25 februari 2018

Broer (8+)

Bekijk concert
  • Alexander de Blaeij, Het Gelders Orkest , Theater Sonnevanck, Thijs Borsten
  • Arnhem, Nijmegen
  • 03 juni 2018 - 03 juni 2018

A Brand New Day

Bekijk concert
  • Clark Rundell, Caroline Cartens, Silencio Pinas , Vera Westera
  • Arnhem, Apeldoorn
  • 24 februari 2018 - 25 februari 2018