A Brand New Day 24 februari 2018 - 25 februari 2018

terug naar overzicht concert delen

RKST21 - Het Gelders Orkest en orkest de ereprijs

Het Gelders Orkest en orkest de ereprijs bundelen hun krachten als RKST21 om de toekomst van de klassieke muziek te ontdekken. Tijdens deze editie speelt RKST21 werken van upcoming componisten en veteranen van de hedendaagse muziek: uitdagend, onverwacht, maar bovenal ook zeer herkenbaar.

Muziek van vandaag en morgen

Klassieke muziek maar dan anders: we horen elementen uit de pop, folk en jazz. RKST21 brengt een ode aan de big bands van de jaren ’50 met Monument for Graettinger van de Nederlandse grootheid en muzikale voorloper Louis Andriessen. We horen Ted Hearne’s Is It Dirty, een liefdesbrief aan het rauwe New York waarin klassiek wordt gemengd met jazz en pop. Het stuk wordt gezongen door de Arnhemse zangeres Vera Westera en Silencio Pinas.

Componisten van nu

Eigentijdser en actueler kan A Brand New Day niet zijn: Trevor Grahl, Dolf de Kinkelder en Ali Can Puskulcu schreven speciaal voor deze editie nieuwe werken, vers van de notentafel. De ‘echte’ componisten van de toekomst komen bij het concert in Arnhem ook aan bod: orkest de ereprijs speelt dan een aantal korte composities van muziekschoolleerlingen in het kader van het project in 1 weekend componist en de compositie van twee middelbare scholieren die zij schreven voor het ereprijs compositieproject.

Concertinformatie

Programma

  • Grahl Κάποτε (2017) Sopraan: Caroline Cartens
  • Dolf de Kinkelder TAO II Augmented (2017) Sopraan: Caroline Cartens
  • Bracci Una Notte (2016)
  • Andriessen Monument for Graettinger (2011)
  • Hearne Is it dirty (2010) Zang: Silencio Pinas & Vera Westera
  • Ali Can Puskulcu Tasselmaker (2017)

Dit vind je misschien ook leuk