Sophia Burgos & Antonello Manacorda 26 januari 2017 - 29 januari 2017

terug naar overzicht concert delen

Sophia Burgos & Antonello Manacorda

Niemand minder dan sopraan Sophia Burgos en chef-dirigent Antonello Manacorda brengen de première van de Emily Dickinson Songs. Het fonkelnieuwe stuk van Robin de Raaff is een van de hoogtepunten in dit concert vol emotie en feeërieke klanken. Daarnaast staan ook Stravinsky en Haydn op het programma in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. 

Première

De composer in residence van Het Gelders Orkest schreef zijn cyclus over de Amerikaanse dichteres aanvankelijk voor sopraan met pianobegeleiding, maar heeft hem nu georkestreerd. Sophia Burgos is ‘rising-star’ en specialist in modern repertoire. Aan haar en chef-dirigent Antonello Manacorda de eer van de première. De Raaff, die componeert met een timmermansoog, schept muziek die de dialoog opzoekt en een helder verhaal uiteenzet. Kenmerkend voor zijn stijl is dat hij, als moderne componist, emotie en klankschoonheid nooit uit het oog verliest.

Muzikale kameleon

Nog meer feeërieke klanken klinken in Le baiser de la fée van Igor Stravinsky. Deze muzikale kameleon baseerde zijn eerbetoon aan Tsjaikovski op Hans Christian Andersens sprookje De Sneeuwkoningin, over een jongen die onsterfelijk wordt dankzij een fatale kus bij zijn geboorte door een ijsfee. Het programma opent met Haydns Negentigste, geschreven op het toppunt van zijn roem.

Concertinformatie

Programma

  • Haydn Symfonie nr. 90
  • De Raaff Emily Dickinson Songs
  • Stravinsky Le baiser de la fée
Download programmaboekje

Met medewerking van

Antonello Manacorda Dirigent

Beeld en geluid

Dit vind je misschien ook leuk