Op de koffie bij Het Gelders Orkest 11 juni 2017 - 25 juni 2017

terug naar overzicht concert delen

Op de koffie bij Het Gelders Orkest

Een serie van drie zondagen met intieme kamermuziek in Openluchttheater de Pinkenberg in Velp. Schuif met koffie en een lekkernij aan op het 'podium' en laat je meenemen in prachtige werken.

Op de koffie bij Het Gelders Orkest is een serie intieme kamermuziekconcertjes uitgevoerd door musici van Het Gelders Orkest. Drie zondagen op rij in juni spelen sprankelende ensembles van orkest in Openluchttheater de Pinkenberg in Velp. Met koffie en een lekkernij schuif je aan op het 'podium' en zit je bijna op schoot bij de musici. Ieder concert uit de reeks kent zijn eigen, unieke sfeer. 

Het Gelders Klarinetduo

Het eerste concert van de reeks trappen klarinettisten Arno Stoffelsma en Irene Teepe af. Piazolla’s zwoele tangomuziek voor basklarinet en een klassiek duo van Mozart waarin beide klarinetten aan elkaar gewaagd zijn, zorgen voor een warm begin van de dag. De prachtige inventionen van Bach en een opvallende sonata voor twee klarinetten van Poulenc passeren deze eerste zondag ook de revue.

Talentvol strijktrio

Op 18 juni nemen Jorge Hernandez, Elisabeth Schijns en Sabine van Lier je met contrabas, cello en viool mee in verschillende werken. Bij Het Gelders Orkest nemen deze jonge talenten deel aan de Academy, een talentontwikkelingsplek binnen het orkest waar jonge, zeer getalenteerde musici meespelen met producties terwijl ze worden gecoacht door leden van Het Gelders Orkest.

Bram Kreeftmeijer en strijktrio

De derde en laatste zondag van de reeks koffieconcerten sluit hoboïst Bram Kreeftmeijer af met een vrolijk en sprankelend programma. Samen met Dimiter Chernookov, Eileen McEwan en Maike Reisener, zorgt hij voor een heerlijk begin van de zondag met frisse werken van Bach en Mozart. Het hobokwartet in Bes Majeur van Bach wordt gevolgd door een romantisch en passievol strijktrio van Dohnanyi. Kreeftmeijer sluit af met het hobokwartet van Mozart, het enige hobokwartet dat de componist ooit gemaakt heeft.

Concertinformatie

Programma

  • Diverse werken -

Dit vind je misschien ook leuk