Nieuwjaarsconcert Opera Highlights 5 januari 2017 - 7 januari 2017

terug naar overzicht concert delen

Nieuwjaarsconcert Opera Highlights

Het Gelders Orkest opent 2017 met Opera! Stersopraan Annemarie Kremer zingt in Doetinchem, Nijmegen en Arnhem de sterren van de nieuwjaarshemel. Onder leiding van vaste gastdirigent Christian Vásquez belooft dat een geweldig begin van het nieuwe jaar te worden.

Meeslepende operamelodieën en schitterende arias, vertolkt door een Nederlandse sopraan van wereldklasse. Is er een betere manier om op het nieuwe jaar te klinken? Stersopraan Annemarie Kremer - wonend in het land van de Champagne - liet Gelderland al eerder kennis maken met haar indrukwekkende stem en intense bühnepresentatie tijdens haar tournee met de Nederlandse Reisopera met Madama Butterfly.

Wereldwijd geliefd

Haar explosief groeiende internationale carrière verhinderde echter een snelle terugkomst. De diva is wereldwijd geliefd, zowel in het Italiaanse als in het Duitse operarepertoire. Haar interpretaties van Salome in de Wiener Volksoper en Norma bij Opera North leverden haar de prestigieuze Britse Theatre Award op, en een nominatie voor de Internationale Opera Oscar in Londen. En niet alleen Engeland is enthousiast.

Krachtig en stralend

De Neue Musikalische Zeitung schrijft over haar Norma: 'Annemarie Kremer, die in de titelrol te gast was, vormde het glansrijke hoogtepunt van de avond. Krachtig en stralend waar het moest, ingehouden en introvert waar intimiteit werd gevraagd - haar sopraanstem bood mooie kleuren.' Dit seizoen schittert zij weer bij Het Gelders Orkest onder de gloedvolle leiding van vaste gastdirigent Christian Vásquez.

Concertinformatie

Programma

  • Verdi Ouverture La forza del destino
  • Tsjaikovski Polonaise uit Eugene Onegin
  • Dvorák Slavische dans nr. 2
  • Dvorák Slavische dans nr. 8
  • Aria's uit opera's van o.a. Verdi, Giordano, Wagner, Dvorák en Bellini
Download programmaboekje

Met medewerking van

Christian Vásquez Dirigent

Beeld en geluid

Dit vind je misschien ook leuk