Halloween in Concert 27 oktober 2016 - 28 oktober 2016

terug naar overzicht concert delen

Halloween in Concert

Nijmegen en Arnhem: kom griezelen met Het Gelders Orkest! Meestertovenaar en dirigent Daniel Raiskin neemt u mee naar het muzikale spookhuis. Een duistere nacht met griezelmuziek van Saint-Saëns, Moessorgski en Liadov. Brrrr...

Trick or treat? Pompoenen in de aanslag, want het wordt griezelen op All Hallows Eve oftewel Halloween! Dit spookachtige familiefeest is afgeleid van het Keltische Hallow-e'en, in de christelijke cultuur bekend als Allerheiligenavond.

Danse Macabre

Meestertovenaar Daniel Raiskin - onlangs nog uitgeroepen tot een van de laatste grote talenten die de oude Sovjet-Unie heeft voortgebracht en Het Gelders Orkest presenteren een programma vol sinistere klanken... Camille Saint-Saëns opent huiveringwekkend door de doden om klokslag twaalf uur met een duivelse viool te wekken voor een Danse Macabre op het kerkhof. Live in de concertzaal nog griezeliger dan in het Spookslot in Kaatsheuvel.

Heksen

Zijn Russische tijdgenoot Modest Moessorgski koketteert eveneens met het rijk der duisternis; in zijn Nacht op de kale berg staat een heksensabbat centraal. En Liadovs Kikimora, de Slavische heks die al na zeven jaar volwassen is maar dan slechts een hoofd heeft zo groot als een vingerhoed, heeft ook al kwade bedoelingen. Geef u over aan een avond sidderen in uw stoel onder leiding van een griezelig goede grootmeester.

Concertinformatie

Programma

  • Moessorgski Nacht op de kale berg
  • Saint-Saëns Danse macabre
  • Grieg Peer Gynt Suite nr. 1
  • Liadov Kikimora
  • Stravinsky Suite uit ballet De Vuurvogel

Beeld en geluid

Play Pause
00:00 --:--
Geluidsfragment
Nacht op de kale berg

Dit vind je misschien ook leuk