Blik op Klassiek Maestro Jules onthult

terug

Blik op klassiek | Maestro Jules onthult

De succesvolle Blik op klassiek-concerten zullen je ook dit jaar weer verrassen. Samen met dirigent Jules van Hessen stap je in wereld van de grote meesters. Boeiende wetenswaardigheden en anekdotes over Beethovens Eerste symfonie, Dvoráks Achtste symfonie en Sjostakovitsj' Vijfde symfonie passeren de revue. Spannende, informatieve en vooral leuke concerten waarbij Het Gelders Orkest natuurlijk ook het hele meesterwerk live voor je speelt! Ben je er bij?

Blik op Dvorák | Maestro Jules onthult Symfonie nr. 9

10 december 2016

Een inspirerende blik op Dvorák. Voor de pauze deelt Maestro Jules opmerkelijke anekdotes en boeiende wetenswaardigheden en laat hij met het orkest live fragmenten horen. Wat heeft Dvoráks Negende met jazzmuziek te maken? En wat is er zo Chinees aan zijn muziek? Een bijzonder concert, voor iedereen die graag meer weet.

Lees meer

Blik op Dvorák | Maestro Jules onthult Symfonie nr. 8

16 december – 23 december 2016

Stap in de wereld van de grote meester Dvorák. Maestro Jules van Hessen neemt je mee in Dvoráks Achtste symfonie. Wat betekent eigenlijk het ‘rondootje’ van deze Tsjechische componist? En waarom is de telling van zijn symfonieën zo’n puinhoop? Met veel humor en bevlogenheid vertelt Jules deze - en nog meer opmerkelijke anekdotes. Na de pauze, het complete meesterwerk!

Lees meer

Blik op Sjostakovitsj | Maestro Jules onthult

18 mei – 3 juni 2017

Jules van Hessen neemt je mee naar de grote Russische componist Sjostakovitsj en zijn Vijfde symfonie. Hoe leidde deze componist Stalin muzikaal om de tuin? En er was iets met een muggenpoepje …. Met veel humor en bevlogenheid vertelt Jules over de grote Sjostakovitsj. Na de pauze geniet je van het complete meesterwerk uitgevoerd door Het Gelders Orkest.

Lees meer

Blik op Beethoven | Maestro Jules onthult

12 oktober – 16 oktober 2016

Een bijzonder kijkje in de wereld van de grote meester Beethoven. Met veel bevlogenheid vertelt Jules van Hessen over de Duitse componist en zijn 1e symfonie. Waarom schrok iedereen zo van het begin en... maakte Beethoven eigenlijk wel klas­sieke muziek?  

Dit concert heeft al plaatsgevonden.