Amateurmusici Talentontwikkeling en coaching door onze eigen professionals

terug

Het Groot Gelders Sjostakovitsj Orkest 2019

Het Groot Gelders Orkest is al jaar en dag een begrip in Het Gelders Orkest. Amateurmusici krijgen de kans om samen met musici van Het Gelders Orkest en heel veel collega-amateurs in een paar zaterdagen een symfonisch programma in te studeren met uiteindelijk een concert op 26 mei 2019 op het grote podium van De Vereeniging in Nijmegen.


Inmiddels is het niet meer mogelijk om je aan te melden. We zijn nog op zoek naar de musici die een van onderstaande instrumenten bespeelt:

  • Hobo
  • Tuba
  • Accordeon
  • Gitaar
  • Celesta/Piano

 

Het Programma van Het Groot Sjostakovitsj Orkest 

Dit jaar staat de componist Dmitri Sjostakovitsj op het programma. Een componist die van vele markten thuis was. Hij schreef vijftien symfonieën en strijkkwartetten, maar ook aan de lichte muziek droeg Sjostakovitsj een steentje bij. 

Net als Europa raakte de Sovjet-Unie tussen de twee Wereldoorlogen in de ban van jazz. Toen Stalin aan de macht kwam werd het Amerikaanse muziekgenre verboden. Er kwam een staatsjazzorkest dat goedgekeurde jazz, gecomponeerd door componisten van eigen bodem, mocht spelen. Zo ontstond Jazz-Suite nr 2 van Sjostakovitsj.

Dit stuk staat op de lessenaar van Het Groot Gelders Sjostakovitsj-Orkest. Tussen alle verschillende delen zal één deel beklijven: ‘Wals nummer 2’. Dat deel verkreeg internationale faam door het orkest van André Rieu. 

Dit programma wordt onder leiding van de dirigent Dick Bolt (Bastrombonist van Het Gelders Orkest) ingestudeerd.
Tijdens de 2 repetitiedagen zullen er naast tutti-repetities ook groepsrepetities gehouden worden. Meerdere musici van Het Gelders Orkest zijn de coaches bij de groepsrepetities.

Kosten

De kosten voor Het Groot Gelders Sjostakovitsj Orkest zijn €60,- per persoon.
Hiervoor word je twee dagen gecoacht door musici van Het Gelders Orkest, ontvang je de bladmuziek digitaal, krijg je op de eerste repetitiedag een lunch en krijg je gratis koffie en thee tijdens de repetitiedagen. Daarnaast sta je samen met je collega-amateurmusici en musici van Het Gelders Orkest op het podium van de concertzaal van De Vereeniging te Nijmegen.

Data

12 mei: 9:30-16:00 – repetitie Musis Arnhem
25 mei: 9:30-13:00 – repetitie Musis Arnhem
26 mei: 11:00-12:00 – generale repetitie Vereeniging Nijmegen
26 mei: 13:00 – concert Vereeniging Nijmegen

Wie kunnen er  meedoen ?

Inmiddels is het niet meer mogelijk om je aan te melden, de selectie wordt gemaakt. We hebben nog ruimte voor:

  • Hobo
  • Tuba
  • Accordeon
  • Gitaar
  • Celesta

Selectie

Om tot een evenwichtig orkest te komen, met een juiste balans tussen de verschillende instrumentgroepen, zal er een selectie plaatsvinden. Deze selectie wordt gedaan door professionals uit Het Gelders Orkest op basis van je aanmelding. Zodra je bent geselecteerd ontvang je een link naar de bladmuziek om te kunnen studeren.

Heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar: educatie@hetgeldersorkest.nl


Aanmelden