Masterclass Klassiek in 1 dag, met concert

Gepubliceerd op 4 januari 2016

Masterclass Klassiek in 1 dag, met concert

Masterclass Klassiek in 1 dag, met concert

Een uniek kijkje in de keuken van een symfonieorkest

Wat doet een dirigent nu eigenlijk? Of de concertmeester? Waarom zitten de slagwerkers achterin? Tijdens de masterclass Klassiek in 1 dag op dinsdag 3 mei 2016 in Musis Arnhem leert u alles over de ins en outs van een symfonieorkest. Violist en verteller Wouter Schmidt neemt u mee op reis naar de wereld van klassieke muziek en bereidt u voor op een groots live concert. 

Sjostakovitsj uitgelegd
Tijdens de masterclass staat de Russische componist Sjostakovitsj centraal. Wouter Schmidt vertelt u alles over zijn Vijfde Symfonie. Natuurlijk kijkt u ook naar de noten en luistert u verschillende muziekfragmenten.

Repetitie & backstage tour
Na de lunch, krijgt u een bijzonder kijkje in de keuken. U mag live de repetities bijwonen. Natuurlijk mag ook een rondleiding achter de schermen daarbij niet ontbreken. 

Naar het concert
Kers op de taart is hét concert. Tijdens deze live uitvoering hoort en ziet u alles wat tijdens de masterclass voorbij kwam. U zult meer horen dan u denkt!

Wat en wanneer? 
De Masterclass vindt plaats op dinsdag 3 mei 2016 in Musis Arnhem. Het concert zelf is later op een datum en in een zaal naar keuze.

Programma 3 mei
9.00                   Ontvangst met koffie en wat lekkers
09:30-10:40        Welkom & alles over het symfonieorkest
10:40-11:00        Korte pauze
11:00-12:00        Sjostakovitsj uitgelegd    
12:15-13:00        Lunch
13:00-14:30        Repetitie bijwonen
14:30-15:00        Backstagetour (artiestenfoyer, stemkamers, slagwerkoefenruimte(s), de dirigentenkamer en de bibliotheek)

Aanmelden Masterclass 3 mei én concert naar keuze
De totaalprijs van de masterclass mét concert bedraagt EUR 89,-  inclusief koffie met wat lekkers, lunch, repetitie, rondleiding op 3 mei, plus het concert (op 6 mei in Apeldoorn, op 7 mei in Arnhem of op 8 mei in Nijmegen).

Boek nú de masterclass en selecteer direct uw concert naar keuze:
Apeldoorn - Orpheus, vrijdag 6 mei 20.30 uur
Arnhem - Musis, zaterdag 7 mei 20.15 uur
Nijmegen - De Vereeniging, zondag 8 mei 14.15 uur

Wanneer u al kaarten heeft voor het concert of in het bezit van een CJP, dan betaalt u voor de masterclass EUR 50,-. Neem in dit geval contact met ons op via marketing@hetgeldersorkest.nl