Nieuwsberichten

Gepubliceerd op 7 december 2016

Concerten Musis tot mei verplaatst

De bouw van de nieuwe zaal van Musis loopt helaas iets uit op de planning. Vanaf 1 mei 2017 wordt deze zaal in gebruik genomen. Ook in de maanden maart en april 2017 zullen we daarom nog gebruik blijven maken van de alternatieve locaties in Arnhem.... Lees meer »

Gepubliceerd op 5 december 2016

Muziek bij de Buren

Het Gelders Orkest neemt zondag 11 december volop deel aan Muziek bij de Buren. Niet alleen neemt het orkest de opening van het evenement in Dudok voor haar rekening. Ook in ‘huiskamer’ Cyclenation aan de Steenstraat klinkt klassieke muziek... Lees meer »

Gepubliceerd op 28 november 2016

"Per-Otto Johansson dirigeert Rémy van Kesteren"

Het Gelders Orkest speelt op 1, 2 en 3 december in Doetinchem, Nijmegen en Arnhem. Deze week werd bekend dat voor deze concertreeks met harpist Rémy van Kesteren de dirigent Per-Otto Johansson is aangetrokken. Hij vervangt Daniel Blendulf, die... Lees meer »

Gepubliceerd op 2 september 2016

"Wijziging locatie Openluchtconcert 4 september"

Helaas hebben Cultuurbedrijf RIQQ (De Pinkenberg) en Het Gelders Orkest in goed overleg moeten besluiten het concert van aanstaande zondag te verplaatsen naar het Stadstheater in Arnhem. De reden hiervoor is de ongunstige weersverwachting.

Lees meer »
Gepubliceerd op 17 augustus 2016

"Verbouwing Musis"

In de periode van eind september 2016 tot en met april 2017 kunnen geen concerten en bijeenkomsten plaatsvinden in Musis. Door de vondst van asbest heeft de verbouwing van het concertgebouw vertraging opgelopen.

Lees meer »
Gepubliceerd op 27 juli 2016

"Academy"

Het Gelders Orkest heeft een belangrijke rol binnen talentontwikkeling in Oost-Nederland en biedt met Het Gelders Orkest - Academy plaats aan jonge, zeer getalenteerde musici, die deelnemen aan producties terwijl ze worden gecoacht door professionals... Lees meer »

Gepubliceerd op 11 juli 2016

"Nieuw seizoen"

Een gloednieuw programma boordevol hoogtepunten! Wederom hebben we een rijk aanbod voor u samengesteld. Bent u er komend seizoen ook bij?  Vraag gratis de brochure aan!

Lees meer »
Gepubliceerd op 7 juli 2016

"Liefde in oorlogstijd"

De John Frostbrug in Arnhem is op vrijdag 16 september 2016 opnieuw het decor voor de beleving van de Slag om Arnhem. Het Gelders Orkest is trots om ook dit jaar weer mee te werken aan dit unieke evenement. 

 

Lees meer »
Gepubliceerd op 23 mei 2016

"Op de koffie bij Het Gelders Orkest"

Drie zondagen op rij spelen musici van Het Gelders Orkest als duo of trio in Openluchttheater de Pinkenberg in Velp. Een gevarieerd kamermuziekprogramma waarin de cello's van René Berman en Mariette Freijzer de eerste zondag... Lees meer »

Gepubliceerd op 18 mei 2016

"ZOOM! Festival 2016"

Van 2 tot en met 5 juni 2016 vindt het bijzondere ZOOM! festival plaats op en rond de Veluwezoom. Op zondag 5 juni zullen musici van Het Gelders Orkest en diverse soloviolisten in de kerk van Ellecom een prachtig slotconcert geven... Lees meer »

Gepubliceerd op 23 maart 2016

"Giro in Gelderland"

De eerste drie etappes van de Giro d’Italia worden begin mei in Gelderland gereden. Bekijk wat dit betekent voor uw concertbezoek Liza Ferschtman speelt Mendelssohn op 6,7 en 8 mei.

Lees meer »
Gepubliceerd op 16 september 2015

"Bridge to Liberation Experience #2"

Vrijdag 18 september vormt onze John Frostbrug opnieuw het toneel voor een herbeleving van de Slag om Arnhem. Niemand minder dan Roel van Velzen, Blaudzun, Niels Geusebroek, Giovanca geven samen met Het Gelders Orkest acte de présence. ... Lees meer »

Gepubliceerd op 11 september 2015

"Bridge to Liberation Experience"

Het idee van de eerste Bridge to Liberation Experience kwam uit de koker van burgemeester Herman Kaiser. Hij stuurde aan op een nieuwe manier van herdenken. Het werd een groot succes.

Lees meer »
Gepubliceerd op 1 juni 2015

"Slagwerkproject KABOEM!"

As. zondag 7 juni spelen 24 kinderen met en zonder beperking tijdens KABOEM! slagwerkmuziek in Theaterzaal Groot Klimmendaal.  
 

Lees meer »
Gepubliceerd op 29 mei 2015

"Winnaar serie bekend"

Tijdens het laatste lunchconcert verlootte Het Gelders Orkest een serie voor het nieuwe seizoen. De winnaar is inmiddels bekend gemaakt.

Lees meer »
Gepubliceerd op 6 mei 2015

"Parkeerbeleid Arnhem"

De parkeertarieven in Arnhem zijn veranderd. Vanaf 1 januari 2015 moet u in Arnhem tot 23.00 uur voor parkeren op straat betalen. Parkeren in de gemeentelijke parkeergarages Musis, Rozet en Centraal wordt in de avonduren juist goedkoper.

Lees meer »
Gepubliceerd op 15 april 2015

"Muzikaal cadeau bij uw seriebestelling"

Dit seizoen krijgt u een bijzonder muzikaal cadeau! Bij uw bestelling ontvangt u gratis de intieme en levendige cd van onze concertmeester Cécile Huijnen en haar muzikale partner Marieke Grotenhuis.

Lees meer »
Gepubliceerd op 15 april 2015

"Arnhemse leerlingen kunnen rekenen op cultuuronderwijs"

Bij elkaar 13.500 leerlingen op 67 Arnhemse basisscholen kunnen voortaan rekenen op educatie in allerlei vormen van kunst en cultuur. Dit is het gevolg van een samenwerkingsverband tussen het Arnhemse basisonderwijs, Gemeente Arnhem en een reeks van... Lees meer »

Gepubliceerd op 3 april 2015

"Oproep muziekdocenten en kunstcoördinatoren"

Wilt u ons helpen om ons aanbod nog beter af te stemmen op de wensen uit het onderwijs? Het Gelders Orkest is op zoek naar muziekdocenten en kunst coördinatoren voor een onderzoek over muziek binnen het Voortgezet onderwijs.

Lees meer »
Gepubliceerd op 9 maart 2015

"Dissus krijgt Zilveren Krekel"

De muziektheatervoorstelling Dissus, verdwaal mee in de Odyssee heeft de Zilveren Krekel gekregen in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’. Hiermee maakt Dissus kans op de Gouden Krekel, die op 13 september wordt... Lees meer »

Gepubliceerd op 18 februari 2015

"Nieuwe stappen verbouwing Musis Sacrum"

Met architect Van Dongen-Koschuch, deskundigen van Het Gelders Orkest en van Musis Sacrum/Schouwburg Arnhem is een volgende stap gezet in het ontwerp van het vernieuwde Musis Sacrum. 

 

Lees meer »
Gepubliceerd op 16 februari 2015

"Muziek leeft in De Vereeniging"

De samenwerkingsgezindheid van De Vereeniging, Het Gelders Orkest en de NSVK  komt tot uiting in de diversiteit van het aanbod en de ontwikkeling van nieuwe formules voor tal van doelgroepen. Maar ook de verbouwing van De Vereeniging wordt door... Lees meer »

Gepubliceerd op 7 januari 2015

"Het jubileumboek is uit! Geen leven zonder muziek"

In verband met het 125-jarig bestaan van Het Gelders schreef historica Emma Los het boek Geen leven zonder muziek. In het boek wordt het verhaal verteld van het orkest door de jaren heen. Van dirigenten en orkestmusici  tot bestuurders, subsidiegevers... Lees meer »

Gepubliceerd op 6 januari 2015

"Mis het niet! Laatste Koffieconcert Dudok Arnhem"

Het Gelders Orkest geeft aanstaande zondag 11 januari om 11 uur haar laatste koffieconcert in café-brasserie Dudok in Arnhem. Het concert sluit aan bij de expositie ‘Het Gelders Orkest, 125 jaar in vervoering’ in de huiskamer... Lees meer »

Gepubliceerd op 30 december 2014

"Uitvoering Mahler 4 op Radio 4"

Op 14 december 2014 liet Lex Bohlmeijer in zijn prorgamma Diskotabel op Radio 4 het eerste deel van Mahler 4 horen, uitgevoerd door Het Gelders Orkest. In dit progrmma vertelden muziekpubliciste Saskia Törnqvist en dirigent Jurjen Hempel wat zij... Lees meer »

Gepubliceerd op 25 december 2014

"Horlogemerk Raymond Weil verbonden aan orkest"

Het Zwitserse horlogemerk Raymond Weil sponsort Het Gelders Orkest. Het horlogemerk heeft een lange traditie als supporter van vooral klassieke muziek. Het in Genève gevestigde bedrijf steunt niet alleen musici, concerten en concertzalen, maar... Lees meer »

Gepubliceerd op 15 december 2014

"Sopraan Carmela Remigio zingt Beethovens Negende"

De sopraan Carmela Remigio vervangt Lisa Larsson tijdens de uitvoeringen van Beethovens Negende. Lisa Larsson moest helaas afzeggen vanwege ziekte.

De Italiaanse begon haar carrière bij Aldo Protti. Met Leone Magiera werkte zij verder aan de vervolmaking... Lees meer »

Gepubliceerd op 28 november 2014

"Symfonieorkesten lanceren gezamenlijke visie"

De tien directeuren van de Nederlandse symfonieorkesten hebben gezamenlijk een nota naar buiten gebracht waarmee zij zich uitspreken over het huidige orkestenlandschap en de toekomst daarvan. Met deze  nota vormen de orkesten met elkaar een standpunt... Lees meer »

Gepubliceerd op 5 november 2014

"Gratis lunchconcert in Musis Sacrum op 12 november"

Op woensdag 12 november om 12.30 uur geven we een gratis lunchconcert in Musis Sacrum in Arnhem. Het lunchconcert is een voorproefje op het concert ‘Russische meesterwerken’ dat later die week plaatsvindt in Doetinchem, Arnhem, Nijmegen... Lees meer »

Gepubliceerd op 30 oktober 2014

"Gratis koffieconcert in Dudok op 7 december"

Het Gelders Orkest geeft zondag 7 december om 11 uur een gratis koffieconcert in café-brasserie Dudok in Arnhem. Het concert sluit aan bij de expositie ‘Het Gelders Orkest, 125 jaar in vervoering’ in de huiskamer van Arnhem.

Lees meer »
Gepubliceerd op 23 september 2014

"Architect geselecteerd voor vernieuwing Musis Sacrum"

Wethouder Gerrie Elfrink, interim-directeur Gijsje van Honk van Musis Sacrum/Schouwburg Arnhem en directeur George Wiegel van Het Gelders Orkest, hebben bekend gemaakt dat Van Dongen-Koschuch Architects and Planners uit Amsterdam het ontwerp gaat maken... Lees meer »

Gepubliceerd op 22 september 2014

"Het Gelders Orkest neemt Dudok over"

Op donderdag 25 september 2014 opent burgemeester Kaiser om 20 uur de expositie Het Gelders Orkest 125 jaar in vervoering in café-brasserie Dudok in Arnhem. Deze expositie vormt de start van een feestelijk seizoen voor Het Orkest.

Lees meer »
Gepubliceerd op 3 juni 2014

"Classique Jam 5 juni gecanceld"

Wegens sluiting van Café/Galerie Bosch afgelopen maand, wordt helaas de Classique Jam van donderdag 5 juni aanstaande ook gecanceld. Niet getreurd, de Classique Jam sessies blijven bestaan.

Lees meer »
Gepubliceerd op 22 mei 2014

"Musis Sacrum krijgt nieuwe grote zaal"

Musis Sacrum krijgt een opknapbeurt. Het monumentale deel van het gebouw wordt in oude luister hersteld en de aanbouw uit de jaren ’80 wordt gesloopt. Deze maakt plaats voor een nieuwe zaal. Waarin ook de schouwburg een deel van de programmering kwijt.

Lees meer »
Gepubliceerd op 20 mei 2014

"Lisa Larsson stralende kracht op het podium."

De internationale vedette Lisa Larsson is aanstaande vrijdag, 23 mei, opnieuw te bewonderen in Musis Sacrum Arnhem. Ditmaal samen met Het Rubens Quartet.*Programma:* *Schubert:* Mignon (arr. A. Reimann)*Schumann:* 6 Gesänge (arr. A. Reimann) *Martinsson.

Lees meer »
Gepubliceerd op 15 mei 2014

"Antje Weithaas vervangt zieke Midori"

Wegens een onverwachte operatie is violiste Midori verhinderd voor de concerten met Het Gelders Orkest op 22, 24 en 25 mei in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Het orkest heeft topvioliste Antje Weithaas bereid gevonden de concerten over te nemen. Hiermee.

Lees meer »
Gepubliceerd op 4 april 2014

"CD - De Mattheüs Passie door Edwin Rutten"

Onlangs is de cd Mattheüs Passie door Edwin Rutten verschenen. Een cd voor groot en klein waarop Edwin Rutten, alias Ome Willem, in begrijpelijke taal en met behulp van muziekfragmenten het verhaal en de betekenis van Bach’s meesterwerk uitlegt.

Lees meer »
Gepubliceerd op 19 maart 2014

"OBS De Muze wint met gedichten Rafiq"

Er lagen meer dan duizend gedichten bij ons in de artiestenfoyer. Leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs hadden met verschillende thema’s uit het meedoeconcert Concert voor Rafiq de mooiste werkjes geschreven.

Lees meer »
Gepubliceerd op 6 februari 2014

"Muzikaal genie terug in Musis Sacrum"

Tijdens de feestdagen speelde de jonge celliste, Laura van der Heijden, met Het Gelders Orkest het Celloconcert van Antonin Dvor�k en dat werd een regelrechte sensatie. Op woensdag 12 februari is ze terug en speelt ze opnieuw in Musis Sacrum.

Lees meer »
Gepubliceerd op 5 februari 2014

"Masterclass Dmitri Alexeev - ArtEZ Conservatorium"

Op donderdag 6 februari is Dmitri Alexeev in het conservatorium in Arnhem te gast om zijn ervaringen als pianist te delen met studenten. De masterclass is voorbehouden aan studenten piano Klassieke Muziek, maar toehoorders zijn welkom.

Lees meer »
Gepubliceerd op 10 januari 2014

"Interview castleden Kwartet"

Toneelgroep Oostpool gaat voor Kwartet van Heiner Müller (regie Marcus Azzini) een grootse samenwerking aan met Het Gelders Orkest. Dramaturg Joris van der Meer interviewde actrice Wendell Jaspers en violiste en eerste concertmeester van Het Gelders... Lees meer »

Gepubliceerd op 30 december 2013

"Overlijdensbericht Hans Wijnberg"

Met droefheid hebben we kennisgenomen van het overlijden op 28 december 2013 van Hans Wijnberg.Hans was sinds 1973 tot aan zijn pensionering in 2007 verbonden aan Het Gelders Orkest als 1ste concertmeester.

Lees meer »
Gepubliceerd op 2 december 2013

"Neem gratis iemand mee naar Het Gelders Orkest"

Het Gelders Orkest deelt graag haar liefde voor grootse en inspirerende klassieke muziek. Tijdelijk kunt u dat - heel voordelig - ook doen; voor de concerten Fogliani per favore, de Vijfde van Mahler, Romantische Ontdekkingen en Walsen met Strauss ontvangt... Lees meer »

Gepubliceerd op 29 november 2013

"Nieuws vanuit de concertzaal"

In dit item berichten wij over belangrijke zaken, interessante weetjes en leuke nieuwtjes vanuit de concertzalen waar Het Gelders Orkest speelt. Vandaag nieuws vanuit het restaurant van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

Lees meer »
Gepubliceerd op 18 november 2013

"Praat mee met Het Gelders Orkest"

Het Gelders Orkest is bezig met een onderzoek naar de muzikale opvoeding van kinderen in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar oud. Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar ouders die hierover mee willen praten in een interactieve sessie op 11 december.

Lees meer »
Gepubliceerd op 2 oktober 2013

"Blaasspektakel HRFSTWND op 6 oktober in De Vereeniging"

Op 6 oktober a.s. kunt u van een uniek concert genieten, om 13.15 uur in Concertgebouw De Vereeniging. Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest speelt dan een fantastisch blaasprogramma van een half uur. Onder leiding van dirigent Dick Bolt spelen 80 steengoede.

Lees meer »
Gepubliceerd op 20 september 2013

"Winnaars kus-en-win actie bekend"

Van 1 t/m 8 september gaf Het Gelders Orkest een serie openluchtconcerten. Tijdens de kus-en-win actie "Ben jij net zo hartstochtelijk als Carmen" zijn er erg veel foto’s ingestuurd met hartstochtelijke zoenen! De winnaars van de concertkaartjes en.

Lees meer »
Gepubliceerd op 28 augustus 2013

"Voorproefje Kwartet in Amsterdam"

Concertmeester van Het Gelders Orkest Cecile Huijnen staat zondag met Oostpool op het podium van de Stadsschouwburg in Amsterdam om een tipje van de sluier op te lichten van Kwartet. Deze voorstelling gaat in januari in première en is een unieke samenwerking.

Lees meer »
Gepubliceerd op 17 juli 2013

"Juicy details tijdens Arnhem UITboulevard"

Meet and greet met musici, dansers en acteurs op een draaiend podium. Tijdens de Arnhem UITboulevard presenteren Het Gelders Orkest, Introdans en Toneelgroep Oostpool gezamenlijk hun nieuwe seizoen.

Lees meer »
Gepubliceerd op 19 juni 2013

"Meeblazen met Het Gelders Orkest"

Amateurblazers opgelet! Er gaat weer een nieuwe editie van Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest van start. We zoeken 80 enthousiaste en goede amateurblazers (en contrabassisten, slagwerkers en een pianist) om samen twee bijzondere en aangrijpende werken.

Lees meer »
Gepubliceerd op 12 juni 2013

"Jong en oud worden verenigd voor 150 jaar Insula Dei"

Bewoners van Insula Dei aan de Velperweg in Arnhem krijgen een wel heel bijzonder cadeau. Het Gelders Orkest geeft een masterclass voor jongeren van het Arnhems Interscholair Orkest (AIO) waarmee zij later die dag op zal treden voor genodigden. Het.

Lees meer »
Gepubliceerd op 5 juni 2013

"Het Gelders Orkest en MºBA presenteren: PEEPshow"

Ter gelegenheid van de Modebiënnale en de langverwachte komst van de zomer kleurt van 21 t/m 23 juni de binnenstad van Arnhem wit! Op verschillende locaties in stad zijn proeverijen, pop up terrassen, muziek en straattheater. Op vrijdag 21 juni... Lees meer »

Gepubliceerd op 29 mei 2013

"Verrassend voordeel voor seriehouders"

Bestel nu een serie van Het Gelders Orkest en geniet een heel jaar lang van live symfonische muziek op topniveau! Geniet ook van de vele voordelen bij een serie, zoals bijvoorbeeld de gratis vouchers die wij weggeven bij aankoop van een serie.

Lees meer »
Gepubliceerd op 10 mei 2013

"Meander Kwartet in Concertgebouw De Vereeniging "

Op maandag 13 mei a.s. (20.15 uur) is er in Concertgebouw De Vereeniging een previewavond als voorproefje op de klassieke muziekprogrammering in het seizoen 2013-2014. Het Meander Kwartet speelt namens Het Gelders Orkest delen uit een strijkkwartet.

Lees meer »
Gepubliceerd op 10 mei 2013

"Mini-concerten bij Museum Het Valkhof"

Museum Het Valkhof in Nijmegen gaat in de tentoonstelling 'Uit de plooi' terug naar de 18de eeuw, ook wel de 'vergeten eeuw' genoemd. Als afsluiting van deze tentoonstelling spelen op zondag 26 mei leden van Het Gelders Orkest een muziekprogramma met.

Lees meer »
Gepubliceerd op 9 mei 2013

"Swingende opera voor kinderen"

In het Pinksterweekend kunnen kinderen en hun (groot)ouders naar Porgy and Bess, de swingende opera van George Gershwin, waarbij niemand stil op zijn stoel kan en hoeft te blijven zitten. Voorafgaand aan het concert kunnen kinderen om 15:00 uur kennismaken.

Lees meer »
Gepubliceerd op 25 april 2013

"Moeders luisteren gratis op moederdag"

Het Gelders Orkest organiseert op zondag 12 mei een prachtig concert voor u op Kasteel Doorwerth. In de mooie sfeer van het kasteel krijgt u eerst een rondleiding en kunt u vervolgens genieten van de muziek van het Van Dingstee-Grevink Duo dat stukken... Lees meer »

Gepubliceerd op 9 april 2013

"Passie voor muziek op kasteel Cannenburch"

Aanstaande zondag wordt het prachtig weer.. 20 graden is voorspeld! Geen beter argument dus om 's ochtends Kasteel Cannenburch te bezoeken voor een prachtig en persoonlijk concert gevolgd door een wandeling door het kasteel en de tuinen.

Lees meer »
Gepubliceerd op 29 maart 2013

"Herbeleef Het Groot Gelders Schumann Festival Orkest"

Zondag 17 maart j.l. speelde Het Groot Gelders Schumann Festival Orkest onder leiding van Alexej Pevzner zijn eerste en enige concert in Musis Sacrum Arnhem. 80 Amateurmusici en 25 musici uit Het Gelders Orkest wisten de hele zaal te beroeren en in.

Lees meer »
Gepubliceerd op 27 maart 2013

"Het Gelders Orkest zoekt nieuwe collega's"

Het Gelders Orkest is op dit moment op zoek naar een plaatsvervangend concertmeester , een 1e Paukenist/aanvoerder slagwerk en een stagiair slagwerk voor seizoen 2013 -2014. Zie voor meer informatie, onze vacatures

Lees meer »
Gepubliceerd op 25 maart 2013

"Gezocht! Testgebruikers voor nieuwe website"

Het Gelders Orkest hoort graag jouw mening en zoekt testgebruikers voor de nieuwe website. Draag je Het Gelders Orkest een warm hart toe en wil je meedenken over onze nieuwe website? Meld je dan aan als test gebruiker.

Lees meer »
Gepubliceerd op 13 maart 2013

"Uniek concert Groot Gelders Schumann Festival Orkest"

De afgelopen weken hebben 80 gepassioneerde amateurmusici onder leiding van musici uit Het Gelders Orkest een prachtig concert ingestudeerd. Op zondag 17 maart kunt u genieten van het resultaat! Dan spelen zij gezamenlijk als Het Groot Gelders Schumann... Lees meer »